قوانین آموزشی
1391/7/30 یکشنبه

پذيرش دانشجو

دانشگاه پيام نور از پنج روش زير اقدام به پذيرش دانشجو مينمايد :

1- آزمون سراسري:

دانشگاه پيام نور در سه مقطع كارشناسي،كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي اقدام به پذيرش دانشجو مي نمايد.

2- دوره هاي فراگير

دانشگاه پيام نور در سه مقطع كارشناسي ناپيوسته،كارشناسي پيوسته و كارشناسي ارشد اقدام به پذيرش دانشجو مي نمايد.

3- پذيرش مركز بين الملل :

همه ساله تعدادي دانشجو اعم از ايرانيان ساكن در خارج از كشور و افراد خارجي از طريق مركز فوق پذيرش مي شوند دانشجويان اين مركز پس از اتمام تحصيلات در آزمون جامع شركت ودر صورت موفقيت مدرك مرسوم دانشگاهي دريافت مي نمايند.

4- انتقال از ساير دانشگاه‌هاي داخل كشور

دانشجويان دانشگاههاي دولتي و غير دولتي در مقطع كارشناسي مي توانند با كسب شرايط به دانشگاهها پيام نور منتقل شوند.

شرايط ورود و ثبت نام

شرايط ورود:

1-      از نظر مقررات و قوانين جاري كشور مجاز به ادامه تحصيل باشد (منع تحصيلي نداشته باشد)

2-   داراي ديپلم متوسطه نظام قديم و يا مدرك پيش دانشگاهي نظام جديد و يا مدرك كارداني مورد تائيد وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقيقات و فناوري يا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي باشد.

3-      از طريق آزمون سراسري و يا فراگير پذيرفته شده باشند.

4-      دانش آموخته دانشگاهها و يا مؤسسات آموزش عالي داخل و خارج از كشور كه مورد تأئيد مراجع فوق باشد.

5-      مدارك تحصيلي خارج از كشور و يا گواهينامه هاي حوزوي كه برابري آن به تأئيد مراجع فوق رسيده باشد.

6-   دانشجويان فعلي دانشگاهها (اعم از دولتي و غير دولتي) بدون انصراف مي توانند در دوره هاي فراگير شركت نمايند.

7-      دانشجوياني كه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند در صورت انصراف از رشته قبلي نمي توانند در رشته جديد ثبت نام نمايند.

8-      دانشجوياني كه داراي غيبت نظام وظيفه هستند مجاز به ثبت نام نمي باشند.

 

    شرايط ثبت نام:

1-   پذيرفته شده از طريق آزمون سراسري و يا دوره هاي فراگير موظف است در مهلت هاي مقرر تعيين شده توسط دانشگاه براي ثبت نام  از طريق سيستم جامع دانشگاهي اقدام نمايد.

2-      دانشجو موظف است در زمان مقرر نسبت به پرداخت شهريه تعيين شده اقدام نمايد در غير اينصورت ثبت نام ايشان قابل پذيرش نيست.

3-      عدم مراجعه براي ثبت نام به منزله انصراف از تحصيل محسوب مي شود و لغو آن تابع مقررات آموزشي است.

4-   اگر دانشجويي بعد از زمان ثبت نام مراجعه نمايد، مسئول مركز با بررسي علت تأخير و تشخيص موجه بودن آن مي تواند در قالب مهلت ثبت نام با تأخير حدكثر تا يكماه بعد از ثبت نام، تا 12 واحد درسي مجوز انتخاب واحد صادر نمايد.

5-   ثبت نام و انتخاب واحد صرفاً در قالب تقويم دانشگاهي اعلام شده مجاز است و هر گونه ثبت نام خارج از تقويم دانشگاهي غير قانوني و خلاف مقررات آموزشي است. (بجز موارد خاص مطابق مجوز اداره كل خدمات آموزشي)

 

 

   مداركي كه دانشجو ميبايست در زمان ثبت نام ارائه نمايد:

1-   مراكز موظف هستند، صرفاً از كساني كه بر اساس ليست سازمان سنـجش (آزمون سراسري يا فراگير) و يا با مجوز سازمان مركزي براي دانشجويان انتقالي از ساير دانشگاهها و پذيرفته شدگان مركز بين المللي از داوطلب ثبت نام بعمل آورند. 

2-      ارائه اصل كارت شناسايي ملي و شناسنامه و يك برگ تصوير از كليه صفحات آن.

3-      اخذ اصل ديپلم متوسطه و يا گواهي پيش دانشگاهي نظام جديد(براي كليه پذيرفته شدگان كارشناسي پيوسته)

اخذ اصل گواهي كارداني(براي كليه پذيرفته شدگان كارشناسي ناپيوسته)

اخذ اصل گواهي كارشناسي(براي كليه پذيرفته شدگان كارشناسي ارشد)

اخذ اصل گواهي كارشناسي ارشد(براي كليه پذيرفته شدگان دكتري تخصصي)

4-      اخذ تأئيديه

الف) دانشجويان مقطع كارشناسي مي بايست رسيد پستي تائيديه ديپلم و پيش دانشگاهي خود را در هنگام ثبت نام ارائه نمايند.

ب) دانشجويان ساير مقاطع نامه اي از آموزش مركز جهت دريافت تائيديه تحصيلي دريافت تا امكان صدور تائيديه به دانشگاه ميسر و فراهم شود.

5-   اخذ مدرك مشخص كننده نظام وظيفه براي آقايان الزامي است، و كساني كه مايل به استفاده از معافيت تحصيلي هستند، مطابق دستور العمل از حوزه نظام وظيفه درخواست معافيت شود.

6-       ثبت نام مشروط مطلقاً ممنوع است.(بجزمواردي كه دردستورالعمل يا مجوز اداره كل خدمات آموزشي اعلام شده است)

7-       تكميل فرم مشخصات و فرم تعهد رعايت ضوابط دانشگاه

8-      ارائه مدرك ICDL براي پذيرفته شدگان دوره هاي مجازي

نكته مهم: در سيستم جديد ثبت نام اينترنتي لازم است داوطلب كليه مدارك مورد نياز را اسكن و در سيستم جامع خدمات آموزشي بارگذاري نمايد.

9-   فرم مخصوص استفاد از سهميه هاي مختلف مانند، ايثارگران، رتبه اول و يا غيره، لازم است در مدت تعيين شده و حداكثر تا شروع دومين نيمسال تحصيلي اخذ و در پرونده دانشجو ضبط شود.

10- كاركنان دانشگاه پيام نور با هر وضعيت استخدامي مجاز به انتخاب مركز محل كار خود بعنوان محل تحصيل نيستند در صورت پذيرفته شدن قبولي آنان لغو مي شود.

11- ارائه يكي از مدارك مورد قبول بشرح زير با توجه به جدول نام مراكز و واحدهاي دانشگاه پيام نور شهرستان و تحت پوشش هر مركز در دفترچه شماره 2 آزمون سراسري و تاريخهاي اعلام شده الزامي است.

الف- محل اشتغال كارمندان در شهرستان تحت پوشش مركز

ب- محل تولد و سال آخر اقامت داوطلب در شهرستان تحت پوشش مركز

ج- دو سال آخر اقامت داوطلب در شهرستان تحت پوشش

د- محل اخذ مدرك تحصيلي سال آخر دوره متوسطه داوطلب در شهرستان تحت پوشش

تبصره- اگر داوطلب فقط يكي از شرايط فوق را داشته باشد به شرط سپردن تعهد كتبي مبني بر عدم درخواست انتقال ثبت نام بلامانع است.

12-  مطالعه و توجه كافي و دقيق به دستورالعمل ثبت نام ضروري است.

صدور شماره و كارت دانشجويي

-      شماره دانشجويي كليه دانشجويان  از طريق اداره كل خدمات آموزشي صادر مي شود

2-      صدور كارت دانشجويي توسط مركز  يا واحد انجام مي‌شود

3-   صدور كارت المثني داراي محدوديت بوده و لازم است موضوع به اطلاع دانشجويان رسانده شود و مراكز يا واحد ها نبايد به راحتي اقدام به صدور كارت المثني كنند . جهت صدور كارت دانشجويي المثني دانشجو مي بايست درخواست كتبي خود را به همراه فيش واريزي به حساب سيباي بانك ملي به شماره 2178609001007 به آموزش مركز/واحد تحويل نمايد تا پس از انجام تشريفات اداري كارت المثني صادر شود.

عدم مراجعه

عدم مراجعه

1-   دانشجو موظف است در مهلت‌هاي تعيين شده براي ثبت نام به دانشگاه مراجعه نمايد و عدم  مراجعه به منزله انصراف از تحصيل محسوب مي‌شود و دانشجو حق ثبت نام را ندارد.

2-      لغو عدم مراجعه تا يك نيمسال تحصيلي بعهده مركز مي باشد.

3-      لغو عدم مراجعه بيش از يك نيمسال بعهده شوراي آموزشي استان مي باشد.

4-      لغو عدم مراجعه دانشجويان استفاده كننده از معافيت تحصيلي در بخش دانشجويان مشمول اطلاع رساني شده است.

5-   لغو عدم مراجعه بيش از 5 نيمسال در شوراي آموزشي استان مطرح و در صورت داشتن سنوات تحصيلي جهت اتمام تحصيلات، تصميم گيري خواهد شد.

6-   صدور مجوز لغو عدم مراجعه و ثبت نام توسط مراكز و يا مراكز استاني حداكثر تا پايان زمان ثبت نام با تاخير مطابق تقويم دانشگاهي مقدور است، در صورتي كه بعد از مهلت فوق صادر شود نيمسال مذكور مرخصي تحصيلي ثبت خواهد شد و انتخاب واحد از نيمسال بعد مقدور خواهد بود.

7-      پرداخت شهريه براي نيمسالهاي لغو عدم مراجعه شده الزامي است در اين صورت آن نيمسالها مرخصي تحصيلي ثبت مي شود.

8-   صدور مجوز بازگشت به تحصيل دانشجويان استفاده كننده از معافيت تحصيلي كه بعلت اتمام سنوات مجاز به وظيفه عمومي معرفي شده بعهده كميسيون موارد خاص است.

9-      ثبت نام از دانشجو بدون لغو عدم مراجعه و كسب مجوز از مراجع ذيصلاح خلاف مقررات آموزشي است.

 

   شرايط لغو عدم مراجعه

1-   دانشجو با توجه به تعداد واحدهاي باقي مانده امكان تكميل سقف دوره را داشته باشد. (به ازاي هر 15 واحد درسي يك نيمسال از سنوات مجاز داشته باشد)

2-   امكان كسب حداقل ميانگين كل براي فراغت از تحصيل، با توجه به تعداد واحدهاي باقي مانده مقدور باشد.

نظام واحدي(ماده 6)

1-   نظام آموزشي در دانشگاه به دو روش نيمه حضوري و مجازي صورت مي گيرد و دانشجو نبايد منتظر تشكيل كلاس به روش نظام سنتي باشد. در واقع آموزش در اين دانشگاه به صورت نيمه حضوري (بر محوريت كتاب و دانشجو) و به صورت مجازي (از طريق آموزش چند رسانه اي) استوار است با اينحال دانشگاه در تلاش است تا بتواند تعداد كلاسها را بيشتر كند و دانشجويان را تشويق به حضور در كلاس نمايد.

2-   دانشجو موظف است تعداد واحد هاي انتخابي را مطابق مقررات و برنامه امتحاني اعلام شده در پايان ترم امتحان دهد و عدم شركت در امتحان به منزله صفر محسوب مي شود.

3-   در مورد درس هاي پروژه و يا مشابه آن مدت اجرا و تحويل گزارش تا دو نيمسال تحصيلي توسط آموزش مركز تعيين مي شود، بعد از انقضاي دو نيمسال در صورت عدم ارائه پروژه يا كار عملي؛ نمره صفر به آن درس تعلق مي گيرد و دانشجو موظف به انتخاب مجدد آن درس و پرداخت شهريه است.

4-      نمره پايان ترم هر درس نظري و عملي بر اساس تعداد واحد نظري و عملي تعيين مي شود يعني :

تعداد واحد عملي درس × نمره بر مبناي 20 + تعداد واحد نظري × نمره بر مبناي 20

 حاصل تقسيم بر مجموع واحدهاي عملي و نظري درس

 

5-      ارزيابي بخش نظري متمركز و بخش عملي توسط استاد انجام مي شود.

6-      درسهاي عملي و نظري و يا عملي صرف را نمي توان بصورت خودخوان ارائه كرد.

7-   كسب نمره قبولي در يك بخش نظري و يا عملي به منزله معافيت از بخش ديگرنيست، بعبارت ديگر درسهايي كه نمره از ميانگين بخش نظري و عملي تعيين مي شود، كسب قبولي در يك بخش يا بخش ديگر معني پيدا نمي كند.

نكته مهم: كسب 50٪ نمره نظري براي احتساب نمره عملي الزامي است.

8-   درصورتيكه درسي داراي نمره ميان ترم باشد، نمره آزمون از 14 محاسبه شده و 6 نمره ميان ترم مطابق ضوابط توسط استاد تعيين مي گردد.

9-   حضور در كلاسهاي رفع اشكال گروهي الزامي نيست ولي در درسهاي عملي آزمايشگاهي و يا درسهاي كه بخشي از آن عملي است الزامي است و غيبت در بيش از يك چهارم كلاسهاي آن به منزله حذف درس مي‌باشد.

برنامه درسي و رعايت پيش نياز درسها

-   دانشگاه موظف است برنامه هاي درسي مصوب را اجرا نمايد و دانشجو نيز ملزم به رعايت پيش نيازهاي اعلام شده در برنامه 9 ترمه مي باشد، (عدم رعايت پيش نياز به منزله حذف درس است.)

2-   اگر دانشجويي درس پيش نياز را انتخاب و از آن نمره مردودي بگيرد، با نظر گروه آموزشي و بخشنامه‌هاي اعلام شده مي تواند درس پس نياز را همراه با آن انتخاب و امتحان دهد. (فقط شامل دروسي كه توسط گروه ها اعلام شده است)

3-      درصورت عدم قبولي دردرس پيش نياز، دانشجو موظف است، فقط همان درس مردودي را بلافاصله در ترم هاي بعدي انتخاب و تكرار نمايد و نيازي به انتخاب درس پس نياز كه از آن نمره قبولي گرفته نيست.

4-   در درسهاي عمومي چنانچه دانشجو از درس پيش نياز نمره مردودي بگيرد، مي تواند درس پس نياز را همزمان با آن انتخاب و بگذراند در مواردي كه در درسهاي عمومي دانشجو غيبت نمايد مي تواند در قالب تبصره ماده 10 عمل نمايد.

5-   رعايت نظم واحدي رشته ها ضروري است و انتخاب واحد بايد مطابق سرفصل و نيز برنامه 9 ترمه انجام شود و اگر دانشجوي در يك درس مردود شود ملزم به تكرار آن درس و اخذ نمره قبولي است و نمي‌تواند بدون گذراندن آن درس دانش آموخته شود.

6-   در صورتيكه دانشجو در يك درس اختياري نمره مردودي بگيرد، مي‌تواند از جدول دروس اختياري درس ديگري را انتخاب و بگذراند با اين حال نمره مردودي آن درس نيز در ميانگين ترم و ميانگين كل مطابق ضوابط سال ورود محاسبه مي‌شود.

7-   در آخرين نيمسال تحصيلي چنانچه تعداد واحدهاي باقي مانده دانشجو در حدي است كه ميانگين كل (حداقل 12) او اجازه انتخاب تا 24 واحد درسي را مي دهد و يا تعداد واحد كمتر دارد و ميانگين كل وي اجازه انتخاب همه واحدها را مي دهد از رعايت پيش نياز معاف است.

8-       در هر صورت رعايت پيش نياز درسها بجز موارد تبصره ماده 10 و ترم آخر ضروري است.

9-    دانشجويان اقليت‌هاي ديني مي‌توانند دروس گروه معارف خود را بدون هيچ محدوديتي از بين دروس مندرج در جدول عمومي معارف اسلامي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي انتخاب نمايند.

 

1-      دانشجويانيكه از معافيت تحصيلي استفاده نمي كنند بجز آخرين نيمسال تحصيلي موظف به انتخاب حداقل 5 واحد درسي هستند.

2-   دانشجوياني كه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند، موظف به انتخاب حداقل 12 واحد درسي هستند، بجز در آخرين نيمسال تحصيلي و يا مواردي كه بخاطر رعايت پيش نياز مجبور به انتخاب تعداد واحد كمتر هستند.

3-      در صورتيكه ميانگين نيمسال تحصيلي دانشجو كمتر از 12 باشد ملزم به انتخاب12 واحد درسي مي باشد.

4-      عدم رعايت سقف مجاز منجر به حذف واحد مازاد دانشجو مي گردد و آموزش مركز موظف به اجراي آن مي باشد.

5-   در ترم تابستان حداكثر تعداد واحد انتخابي, چه در مركز و يا مهمان 6 واحد مي باشد و دانشجو مجاز به انتخاب تعداد واحد بيشتر نيست ,در بعضي موارد دانشجو تعدادي از واحدهاي خود را در مركز و تعدادي را نيز بصورت مهمان انتخاب مي نمايد كه مجموع واحدهاي آنها از 6 واحد بيشتر مي شود در اين صورت واحدهايي كه مهمان شده و بيشتر از سقف مجاز يعني 6 واحد  باشد, حذف خواهد شد.

6-      حداكثر تعداد واحدهاي انتخابي براساس مصوبه شوراي دانشگاه براي مقطع كارداني و كارشناسي بشرح زير تعيين شده است.

ميانگين نيمسال قبل كمتر از 12 باشد                   تا 12 واحد

ميانگين نيمسال قبل از 12 تا 99/16 باشد  تا 20 واحد

ميانگين نيمسال قبل از 17 تا 20 باشد                   تا 24 واحد

نكته مهم 1: معيار معدل براي حداكثر تعداد واحد، آخرين نيمسالي است كه دانشجو در آن درس انتخاب و در امتحان آن شركت نموده است.

نكته مهم 2: دانشجويان دو رشته اي با ميانگين نيمسال قبل از 17 تا 20 تا 27 واحد در دو رشته و براي كساني كه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند، با تشخيص رئيس مركز استاني 2 + 12 واحد خواهد بود.

7-   دانشجويان رشته تربيت بدني مجاز به انتخاب 6 واحد عملي مي باشند و تنها در ترم آخر و به شرط فراغت از تحصيل مي توانند 8 واحد عملي انتخاب نمايند.

8-      دانشجويان در اولين نيمسال تحصيلي مي توانند طبق ماده 12حداكثر 16 واحد درسي,  با رعايت  پيش نياز انتخاب نمايند.

9-      در آخرين نيمسال تحصيلي دانشجو مي تواند به شرط احراز ميانگين كل (حداقل 12) تا 24 واحد درسي انتخاب نمايد.

10- چنانچه دانشجويي فقط يك درس باقي مانده داشته باشد، با نظر شوراي آموزشي مركز و با هماهنگي مراكز استاني        مي تواند در تكدرس (معرفي به استاد) شركت كند.

11- دانشجويي كه از 1 و حداكثر تا 3 عنوان درسي حداقل 3 بار مردود شود مي تواند آن دروس را به صورت معرفي به استاد بگذراند. (اين موضوع منافاتي با اجراي بند 10 ندارد)

 

طول دوره و سنوات مجاز تحصيلي

 

     طول دوره و سنوات مجاز تحصيلي

1- حداكثر مدت مجاز تحصيل براي دوره كارداني و كارشناسي ناپيوسته 5 سال (10 نيمسال) و براي كارشناسي 10 سال (20 نيمسال) تعيين شده است در صورتيكه دانشجو نتواند در مدت فوق واحدهاي دوره را تكميل نمايد از دانشگاه اخراج مي شود.

2- براي دانشجويانيكه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند حداكثر مدت مجاز تحصيل در دوره هاي كارداني يا كارشناسي ناپيوسته 3 سال و براي دوره كارشناسي 6 سال مي باشد، در صورت عدم تكميل سقف دوره در مدت فوق، دانشجو بعنوان اخراجي به حوزه نظام وظيفه معرفي مي شود. ادامه تحصيل پس از ارائه گواهي اشتغال به تحصيل در حين خدمت سربازي و يا پس از آن با رعايت ساير مقررات تا 10 سال بلامانع است، چنانچه در مدت سربازي ثبت نام نكند مدت خدمت جزو حداكثر سنوات محسوب نخواهد شد.

3-دانشجويانيكه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند، اگر در مدت 6 سال نتوانند دوره را تكميل نمايند،صرفاً بعنوان دانشجوي اخراجي بايد بخدمت نظام وظيفه معرفي شوند و نبايد انصراف دهند، بازگشت به تحصيل اينگونه دانشجويان با ارائه مدارك معتبر, گواهي اشتغال بخدمت و يا كارت پايان خدمت يا معافيت فقط از طريق مجوز كميسيون موارد خاص سازمان مركزي امكان پذير است و مراكز بدون اخذ مجوز نبايد نسبت به ثبت نام آنها اقدام كنند.

4- حداكثر سنوات دانشجويان غير ايراني در دوره كارشناسي 5 سال(10 نيمسال) مي باشد و اين مدت قابل افزايش نمي باشد.

 

       افزايش سنوات مجاز تحصيلي

1-    مطابق ماده 14 از بخش دوم آيين نامه آموزشي سنوات مجاز دانشجويان دوره كارشناسي كه از معافيت تحصيلي استفاده نمي كنند 20 نيمسال است و برابر تبصره يك ازماده فوق دانشجويانيكه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند حداكثرسنوات مجاز آنها دردوره كارشناسي 12 نيمسال مي باشد.

2-    در مواردي كه دانشجو در مهلت مقرر تعيين شده در آيين‌نامه آموزشي نتواند واحدهاي خود را به اتمام برساند و يا نتواند ميانگين كل خود را جبران نمايد در صورت داشتن وضعيت تحصيلي مناسب امكان افزايش سنوات تحصيلي ميسر است.

3-    در مقطع كارشناسي افزايش دو نيمسال سنوات تحصيلي بعد از 20 نيمسال، براي دانشجوياني كه از معافيت تحصيلي استفاده نمي‌كنند و دو نيمسال سنوات تحصيلي بعد از 12 نميسال، براي استفاده كنندگان از معافيت تحصيلي بعهده شوراي آموزشي مركز استان است.

4-    در مقطع كارداني و كارشناسي نا پيوسته حداكثر يك نيمسال در صورت فارغ التحصيلي با نظر شوراي آموزشي استان به سنوات تحصيلي دانشجو اضافه مي شود.

5-    شماره دانشجوئي دانشجوياني كه به اين دانشگاه منتقل مي شوند از سال انتقال به آنها اختصاص داده مي شود اما سنوات مجاز اينگونه دانشجويان از سال ورود دردانشگاه مبدا محاسبه مي گردد.

بنابراين براي محاسبه سنوات مجاز اين دانشجويان فقط به شماره دانشجويي اكتفا نشود ودقيقاً سال پذيرش دركنكور سراسري مد نظرقرار گيرد.

6-       به ازا هر15 واحد تطبيقي يك نيمسال تحصيلي از مجموع سنوات مجاز دانشجو كم مي شود.

تبصره 1 – دانشجوياني كه تغييررشته مي دهند سنوات مجاز آنها از سال پذيرش دردانشگاه محاسبه مي شود.

تبصره2 - نيمسال دانشپذيري دانشجويان دوره هاي فراگير مجموعاً يك نيمسال به حساب مي آيد. بديهي است سنوات مجاز دانشجويان مشمول پذيرفته شده از طريق دوره هاي فراگير از نيمسال تبديل وضعيت به دانشجويي ودرزمان درخواست معافيت تحصيلي محاسبه مي شود.

7-       افزايش دو نيمسال تحصيلي بشرط داشتن شرايط زير امكان پذير است.

الف – امكان تكميل سقف مصوب دوره را داشته باشند

ب – امكان احراز حداقل ميانگين كل اعلام شده مطابق آئين نامه آموزشي براي وروديهاي قبل و بعد سال 76 را داشته باشند.

8-    دانشجويانيكه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند چنانچه امكان تكميل سقف دوره با افزايش دونيمسال مقدور نباشد لازم است به عنوان دانشجوي اخراجي بدون انصراف ودرصورت گذراندن حداقل 70واحد مصوب دوره با عنوان كارداني به نظام وظيفه معرفي شوند و پس از مشخص شدن وضعيت نظام وظيفه همراه با مدارك لازم جهت طرح دركميسيون جهت بازگشت به تحصيل ارسال گردد. (توضيح مشروح اين بند در قسمت مشمولين مي باشد)

9-     افزايش سنوات تحصيلي صرفاً  با درنظر گرفتن مقطع تحصيلي دانشجو يعني كارشناسي مقدور است وتحت هيج عنواني افزايش سنوات مازاد براي اخذ مدرك كارداني ميسر نيست.

تبصره3- آندسته از دانشجوياني كه سنوات قانوني آنها به اتمام رسيده باشد وتعداد واحدهاي آنها درحدي است كه امكان اخذ مدرك كارشناسي مقدور نباشد وكمتراز5 واحد درسي تا سقف 70 واحد مصوب را لازم دارند مي توانند با درخواست كتبي از طريق اداره كل خدمات آموزشي نسبت به اخذ واحدهاي باقي مانده اقدام نمايند.

10-   دانشجويانيكه سقف مصوب دوره را تكميل نموده اند ولي ميانگين كل خود را جبران نكرده اند مي‌توانند از دونيمسال سنوات مازاد براي اخذ واحدهاي جبراني حداكثرتا 22 واحد از درسهاي كه قبلاً آنها را با نمره بين  99/11 – 10 گذرانده اند استفاده كنند سقف تعداد واحدهاي انتخابي درهرنيمسال براي ترميم معدل حداكثر تا 12 واحد درسي است.

تبصره 4 – دانشجويانيكه با افزايش دونيمسال سنوات مازاد موفق به گذراندن واحدهاي جبراني براي ترميم معدل خود نشده اند لازم است همراه با مدارك لازم جهت معرفي براي مصوبه 100 واحدي شوراي دانشگاه به اداره كل خدمات آموزشي ارسال گردد. (دانشجويان دوره معادل مي بايست مجددا در آزمون سراسري يا فراگير شركت نمايند.)

تبصره 5 - دانشجويانيكه كمتر از 12 واحد درسي ازدروس دوره مصوب را دارند مي توانند با افزايش دونيمسال سنوات تحصيلي نسبت به اخذ واحد جبراني همراه با واحدهاي مصوب حداكثر تا 12 واحد درسي ( جبراني ومصوب دوره) اقدام نمايند. ودرنيمسال بعد نيز حداكثر تا 12 واحد ديگر مي توانند انتخاب واحد نماينددر صورت عدم جبران، مطابق تبصره 4 اقدام شود.

 

حضور و غياب

 

1-   حضور دانشجو در كلاسهاي رفع اشكال گروهي يا فردي درسهاي نظري الزامي نيست ولي در صورت شركت دانشجو در كلاسهاي درسي مي‌تواند از نمره كلاسي بهره‌مند شود.

2-   حضور دانشجو در كلاسهاي درسهاي عملي (آزمايشگاهي، كارگاهي، كار در ميدان) و يا درسهاي كه بخشي از آن عملي و بخشي نظري است الزامي است و غيبت در بيش از يك چهارم درس كلاس‌هاي آن درس به منزله حذف درس است.

 

حذف و اضافه

 

1- دانشجو مي تواند در هر نيمسال تحصيلي فقط در مهلت هاي تعيين شده كمتر از دو هفته پس از نيمسال تحصيلي، نسبت به حذف و اضافه درسهاي انتخابي بر اساس تقويم دانشگاهي اقدام نمايد، مشروط به اينكه تعداد واحدهاي باقي مانده ,كمتر از حد نصاب تعيين شده (12 واحد مشمولين و 5 واحد غير مشمولين) و يا بيشتر نشود.

2- حذف اضطراري: در صورت اضطرار، دانشجو مي تواند تا يك هفته به پايان نيمسال يك يا چند درس از درسهاي انتخابي را حذف نمايد، مشروط به اينكه واحدهاي باقي مانده از حد نصاب تعيين شده كمتر نشود در غير اينصورت كل نيمسال حذف خواهد شد. ( در اين مرحله شهريه اي به دانشجو باز پرداخت نمي شود.)

3- در صورت حذف كليه دروس در يك نيمسال تحصيلي، براي آن نيمسال مرخصي تحصيلي صادر مي شود.

4- اگر دانشجو قادر به ادامه تحصيل نباشد مي تواند كليه درسهاي انتخابي را حذف نمايد.

5- چنانچه درسي بصورت هم نياز ارائه مي شود, دانشجو نمي تواند نسبت به حذف يكي از آنها اقدام نمايد, در صورت حذف يكي از آنها ديگري نيز حذف خواهد شد.

6- حذف درس بايد با رعايت پيش نياز صورت بگيرد.

7- در صورتيكه دانشجو، در درس پيش نياز بعلت حوادث غير مترقبه غيبت نمايد، درس پس نياز گذرانده شده با نظر شوراي آموزشي و ارائه مدارك مستدل قابل پذيرش است.

8- چنانچه دانشجو درسي را عليرغم داشتن نمره قبولي، مجدداً انتخاب نمايد چنانچه زمان حذف اضطراري باشد ,حذف مي شود, ولي بعد از امتحان, نمره درس فوق بصورت تكرار غير مجاز ثبت خواهد شد و در ميانگين محاسبه نخواهد شد، اين موضوع شامل دروس جبراني نخواهد شد.

 

مرخصي تحصيلي

 

1- دانشجو مي تواند با ارائه در خواست كتبي در دوره كارداني و كارشناسي ناپيوسته 3 نيمسال و در دوره هاي كارشناسي پيوسته 6 نيمسال از مرخصي تحصيلي استفاده نمايد.

2- دانشجويي كه از معافيت تحصيلي استفاده مي كند، مي تواند در دوره كارداني يك نيمسال و كارشناسي دو نيمسال از مرخصي تحصيلي استفاده كند. مدت مرخصي تحصيلي جز حداكثر سنوات دانشجو محاسبه مي شود. در زمان اخذ مرخصي تحصيلي دانشجو موظف به پرداخت شهريه ثابت مي باشد در غير اينصورت عدم مراجعه محسوب مي شود.

3- دانشجوي كه بعنوان مامور دولت, همسر يكي از كاركنان يا همسر يكي از دانشجويان بورسيه, به خارج اعزام مي شوند, مي توانند با ارائه حكم و مدارك مستدل علاوه بر مرخصي مجاز از 4 سال مرخصي بدون احتساب در سنوات تحصيلي باتاييدشوراي آموزشي استان استفاده كنددراين صورت موظف به پرداخت شهريه ثابت ميباشد.

 

انصراف از تحصيل

 

1- ترك تحصيل بدون كسب اجازه از مركز انصراف از تحصيل محسوب مي شود و دانشجوي انصرافي حق ادامه  تحصيل ندارد.

2- دانشجويي كه بخواهد از تحصيل منصرف شود بايد در خواست خود را بصورت كتبي به آموزش مركز ارائه دهد.

3- مركز موظف است حداكثر تا مدت يك ماه انصراف دانشجو را در مركز نگهداري كند, پس از انقضاي مهلت يك ماه در سيستم جامع خدمات آموزشي ثبت نمايد.

4- پس از انقضاي مهلت يك ماه, انصراف دانشجو قطعي تلقي شده و حق بازگشت به تحصيل را نخواهد داشت.

5- دانشجوي انصرافي موظف است به كليه تعهداتي كه در دوران تحصيل سپرده است عمل نمايد.

6- دانشجوي انصرافي از طريق آزمون سراسري و يا فراگير مي تواند مجدداً در دانشگاه شركت كند.

7-دانشجويان انصرافي استفاده كننده از معافيت تحصيلي حق استفاده مجدد از معافيت تحصيلي پس از پذيرفته شدن مجدد در آزمون سراسري و يا فراگير را ندارند.

8- دانشجويان استفاده كننده از معافيت تحصيلي, چنانچه در مدت سنوات مجاز تحصيلي موفق به اتمام تحصيل, تكميل سقف دوره و يا احراز ميانگين كل, نشوند نبايد از تحصيل انصراف دهند, بلكه بعنوان اخراجي به حوزه نظام وظيفه معرفي مي شوند, اينگونه دانشجويان در صورت گذراندن 70 واحد مصوب دوره با مدرك كارداني به خدمت وظيفه معرفي ميگردند.

9-دانشجويان متقاضي تغيير رشته يا انتقال نمي بايست از رشته يا محل تحصيل اوليه خود انصراف دهند.

 

ارزيابي تحصيلي دانشجو

 

ü       معيار هاي ارزيابي:

1- نمره درس بصورت عددي و بر معيار 0 تا 20 تعيين شده و نمره قبولي هر درس 10 مي باشد.

چنانچه در درسي دانشجو مردود شود، دراولين فرصت ملزم به تكرار آن است، نمره كليه درسها اعم از قبولي يا مردودي, در كارنامه ثبت خواهد شد.

2- در مواردي كه نمره بصورت قبول يا مردود در كارنامه ثبت مي شود نمره قبولي بشرح زبر خواهد بود:

-          جبراني 10

-          درسهاي نظري يا عملي 12

-          درسهاي پروژه, كارورزي و كارآموزي 14

3- برگزاري آزمون پايان ترم الزامي است.

4- در درسهاي نظري، اگر ميان ترم منظور نشود يا ميان ترم كمتر از پايان ترم باشد و يا خودخوان باشد نمره پايان ترم نمره نهايي است.

5- نمره درسهايي كه دانشجو بصورت قبول يا مردود گرفته است در ميانگين دانشجو محاسبه نمي شود.

6- نمره درسهاي ترم تابستان، تكدرس و درس هاي پذيرفته شده فقط در محاسبه ميانگين كل دانشجو منظور  مي شود. و در سنوات دانشجو محاسبه نمي گردد.

7- اگر دانشجويي در هر ترم ميانگين كمتر از 12 كسب نمايد لازم است مركز در كارنامه تك ترم تذكر لازم را براي دانشجو بدهد.

 8- دانشجويان ورودي 86 و قبل از آن كه تا نيمسال دوم 86-85 مدرك دانش آموختگي دريافت نكرده اند در هنگام فارغ التحصيلي كليه دروس مردودي آنها كد 3 مي گيرد و در ميانگين كل محاسبه نمي گردد.

9- براي دانشجويان ورودي 87 و پس از آن، اولين نمره مردودي هر درس به همراه نمره قبولي در ميانگين كل محاسبه         مي گردد.

10- كليه امور آموزشي و تحصيلي دانشجويان در طول تحصيل با احتساب دروس مردودي مي باشد.

ü       ميانگين نمره ها‌ :

1- در پايان هر نيمسال تحصيلي ميانگين نمره‌هاي دانشجويان در آن نيمسال بنام ميانگين نيمسال، و ميانگين نمره‌هاي كليه درس‌هاي گذرانده شده از اول دوره تحصيلي دانشجو تا پايان نيمسال تحصيلي بنام ميانگين كل محاسبه و در كارنامه وي ثبت مي‌شود.

2- براي محاسبه ميانگين نيمسال تعداد واحدهاي هر درس اخذ شده در آن نميسال تحصيلي در نمره آن درس ضرب و مجموع حاصل ضرب ها بر تعداد واحدهاي گرفته شده در آن نيمسال تقسيم مي‌گردد.

3- براي محاسبه ميانگين كل تعداد واحد هر درس در نمره آن درس ضرب و مجموع حاصل ضرب‌ها بر تعداد كل واحدهاي محاسبه شده تا پايان آخرين نيمسال تحصيلي تقسيم مي‌شود.

4- نمره درسهاي ترم تابستان و درس‌هاي پذيرفته شده و نيز تكدرس تنها در محاسبه ميانگين كل دانشجو محسوب مي‌شود.

5- راي كميته انظباطي و تخلفات (نمره 25/0) براي همه شرايط در ميانگين كل محاسبه مي گردد.

 

يادآوري مهم: جهت فراغت از تحصيل و دانش آموختگي، كسب معدل كل حداقل 12 الزامي است.

 

مهمان

 

در مواردي كه دانشجو بطور موقت مجبور به تغيير محل سكونت خود باشد باموافقت مركز مبداء و مقصد مي تواند مهمان شود.

1-      مهمان شدن دانشجو در اولين نيمسال تحصيلي ممنوع است.

2-   مهمان شدن دانشجو از ساير دانشگاهها اعم از دولتي يا غير دولتي با موافقت دانشگاه مبدا ومركز مقصدبلامانع است.

3-   مهمان شدن دانشجو به ساير دانشگاهها تا زماني كه واحد درسي در مركز و يا مراكز همجوار ارائه مي شود مقدور نيست.(در حال حاضر كليه دروس در نيمسال اول و دوم در مراكز ارائه مي شود.)

4-      دانشجو حداكثر تا كمتر از نصف واحد را مي تواند در ديگر مراكز/واحدها مهمان شود.

5-      انتخاب واحد دانشجو حتماٌ بايد با اطلاع مركز مبدا انجام گيرد . (اقدام در سيستم گلستان )

مركز مقصد موظف است نمرات دانشجوي مهمان را در پايان ترم به مركز مبداء اعلام نمايد. .( اقدام در سيستم گلستان)

6-      چنانچه دانشجويي بيش از نصف واحد را مهمان شود, واحدهاي مازاد حذف خواهد شد.

7-      بررسي تقاضاي مهمان دانشجو از مركز برون مرزي از طريق آن مركز امكان پذيراست.

8-   در صورتيكه دانشجو يك يا چند درس باقي مانده داشته باشد و پس از 3 بار مردودي قادر به گذراندن آن درس نباشد مي تواند در يكي از مراكز/واحدهاي ديگر مهمان شود.

9-   در صورتيكه دانشجو داراي مشكلات خاص باشد و امكان انتقال مقدور نباشد با ارائه مدارك معتبر و مستند مي تواند متقاضي مهمان دائم باشد ,اين موضوع صرفاً با نظر شوراي آموزشي استان امكان پذير است.

10-  رعايت سقف مجاز واحد و پيش نياز درسها در هنگام مهمان شدن الزامي است.

 

مهمان اضطراري

 

براي دانشجوياني كه بر اثر حوادث غير مترقبه يا حكم ماموريت محل اشتغال يا زندگيشان تغيير نموده است، اين امكان وجود دارد  تا دو هفته مانده به شروع امتحانات نيمسال جاري، تقاضاي مهمان اضطراري نمايند. اين تقاضا در شوراي آموزشي استان مطرح و بررسي مي گردد.

 

تغيير رشته

 

براي تغييررشته داشتن شرايط زيرالزامي است:

1-      شرايط ادامه تحصيل را داشته باشد.

2-      حداقل 24 واحد درسي (بغير ازدرسهاي پيش دانشگاهي ومعادلسازي شده ) گذرانده باشد.

3-      ميانگين كل 12 داشته باشد.(دروس مردودي در معدل محاسبه مي شود)

4-      نمره آزمون ورودي وي از نمره آزمون پايين ترين فرد پذيرفته شده درهمان رشته، همان سال وسهميه كمتر نباشد.

توجه :دانشجويان تكميل ظرفيت ، شاهد و مواردي كه با معرفي نامه سازمان سنجش معرفي مي شوند ؛نمره آزمون آنها اعلام نشده، و در صورت تقا ضاي تغيير  رشته مي بايست به صورت موردي از سازمان سنجش استعلام شود.

5-      تغيير رشته درهمان گروه علمي ودر مقاطع هم سطح  ويا از بالا به پايين امكان پذير است .

6-   دانشجويان رشته هاي علوم پايه ومهندسي با ميانگين15و رشته هاي علوم انساني و هنر با ميانگين16از داشتن نمره آزمون معاف هستند.دانشجويان دوره هاي فراگير نيز در صورت كسب نمره فوق مي توانند تغيير رشته دهند .

7-   تغييررشته دانشجويان دوره هاي فراگير بعد از ثبت نام وگذراندن يك ترم تحصيلي بعد از دانشپذيري و از طريق شركت در آزمون (بند ج) مقدور است.

8-      دانشجو بايد با توجه به مدت مجاز تحصيل،پس از تطبيق درسها امكان گذراندن واحد درسي باقي مانده دررشته جديد را داشته باشد .

9-   كليه دروس عمومي و واحد هاي مشترك با عناوين، سرفصل و تعداد واحد مساوي   دانشجوياني كه در دانشگاه پيام نور تغيير رشته داده اند عينا با همان نمره رد يا قبول در كارنامه دانشجو باقي مي ماند.

10- تغييررشته دانشجوياني كه به دستگاههاي خاص تعهد  دارند با اعلام موافقت كتبي آن سازمان مقدور است.

11-  تغيير رشته به رشته تربيت بدني وطراحي لباس و پارچه به لحاظ پذيرش غيرمتمركز وآزمون عملي امكان پذير نيست.

12- درمواردي كه دانشجو دچاربيماري يا سانحه اي شود,  كه امكان ادامه تحصيل درآن رشته مقدور نباشد, با ارسال مدارك, ونظرشوراي آموزشي استان, مي تواند درهمان گروه يا تغيير گروه آزمايشي تغييررشته دهد.

13-  تا زمانيكه با تغييررشته دانشجو موافقت نشده دانشجو موظف به ثبت نام در رشته قبلي يا مرخصي تحصيلي است.

14-  دانشجو درطول تحصيل فقط يكبار مي تواند تغييررشته دهد.

15-  درصورت موافقت با تغييررشته وثبت نام دررشته جديدحق بازگشت به رشته قبلي را نخواهد داشت.

16- دانشجويي كه  حداقل 70 واحد مصوب را گذرانده باشد, توصيه مي شود براي تحصيل در رشته جديد از طريق آزمون سراسري يا فراگير اقدام نمايد.

17-  دانشجويان تا شش هفته مانده به شروع نيمسال تحصيلي بعد فرصت دارند مدارك و تقاضاي تغيير رشته را به مركز/ واحد خودارائه نمايند.

در انتقال توام با تغييررشته, دانشجو بايد  هم شرايط انتقال وهم شرايط تغييررشته را كسب نمايد.

 

 تغيير رشته بند ج :

درصورتيكه دانشجوي پذيرفته شده آزمون سراسري و فراگير,فاقد شرايط تغيير رشته باشد مي تواند فقط يك بار ازطريق شركت درآزمون چند درس اختصاصي رشته مورد نظر و كسب نمره حداقل10درهردرس با معدل12تغييررشته دهند.

1-      تغييررشته از طريق بند ج فقط در رشته هايي مجاز است كه پذيرش دانشجو از طريق دوره فراگير را دارد.

2-      دانشجويان پذيرفته شده آزمون سراسري, درصورت درخواست تغيير گروه آزمايشي مي توانند از طريق بند ج اقدام نمايند.

3-      ثبت نام  تغييررشته از طريق بند ج درهرسال تحصيلي فقط يكباردر بهارسال تحصيلي وآزمون آن در ترم تابستان انجام مي شود.

4-      دانشجويان پذيرفته شده ( قبول شده)در دوره هاي فراگير نيز مي توانند در آزمون بند ج شركت نمايند.

5-   درزمان ثبت نام براي تغييررشته ازطريق بند ج، دانشجو مي تواند درسهاي فوق را مازاد برسقف انتخاب واحد نمايد ويا از رشته قبلي مرخصي تحصيلي بگيرد.

6-      دانشجويان طرح سنتي مي توانند در كليه رشته هاي ارا ئه شده در دفتر چه فراگير تقاضاي تغيير رشته نمايند.

7-      ثبت درسهاي فوق درهمان نيمسالي انجام مي شود ,كه دانشجو ثبت نام داشته است.

8-      شهريه درسهاي انتخابي مطابق دستور العمل معاونت اداري ومالي دانشگاه مي باشد.

9-      عناوين درسي و مركز انتخابي براي امتحان درس هاي اختصاصي مورد نظر در آخرين دفترچه دوره هاي فراگير است.

10-  لازم است شرايط پذيرش واحدهاي درسي به دانشجو اعلام شود.

11-  بلافاصله بعداز تغييررشته نسبت به تطبيق واحد دانشجو اقدام لازم بعمل آيد.

 

تغيير گرايش

 

1-      چنانچه دردفترچه راهنما رشته هاي تحصيلي عنوان گرايش قيد نشده باشد, گرايش رشته, محض ويا بدون گرايش است.

2-   مراكزي كه دررشته هايي در دو يا چند گرايش پذيرش دانشجو دارند, لازم است دردومين سال تحصيلي نسبت به انتخاب گرايش خود اقدام نمايند پس از انتخاب گرايش وگذراندن واحد ,حق تغييرگرايش را ندارند.

3-   دانشجو مي تواند غيرازگرايش مركز از گرايش هاي مصوب دانشگاه, درسايرمراكز را نيزانتخاب كند دراين صورت بايد واحدهاي كه درمركز ارائه نمي شود به نزديكترين مركز مهمان شود .

4-   دانشجوياني كه ازمعافيت تحصيلي استفاده مي كنند, فقط درقالب سنوات مجاز تحصيلي رشته خود مي توانند انتخاب واحد نمايند ويا پس از مشخص شدن خدمت وظيفه درخواست تحصيل نمايند.

5-      درتغيير گرايش هيچگونه تطبيق واحدي صورت نمي گيرد.

6-      دانشجو قبل از آنكه از گرايش خاص انتخاب واحد نمايد, بايد گرايش خود را مشخص كند.

 

تغيير مشخصات دانشجو

 

1- در صورتي كه دانشجو پس از قبولي در دانشگاه ، مشخصات خود را تغيير دهد ، لازم است مدارك قانوني شامل: صفحه اول و سوم شناسنامه را به مركز/واحد محل تحصيل تحويل و در صورت تغيير نام يا نام خانوادگي مراكز استاني جهت بررسي مورد را به همره فرم تكميل و تائيد شده (ت م/1) به اداره پذيرش و ثبت نام ارسال نمايند.

2- دانشجوياني كه نام و نام خانوادگي آنها در كارت دانشجويي اشتباه ثبت شده، لازم است مدارك قانوني خود را شامل: صفحات اول و سوم شناسنامه به همراه فرم تكميل و تائيد شده (ت م /1) جهت بررسي به آموزش استان تحويل دهند.

3- كليه مغايرتهاي شناسنامه اي بغير از نام و نام خانوادگي دانشجويان توسط كارشناسان مراكز/واحدها در سيستم جامع خدمات آموزشي اصلاح مي گردد. و اصلاح نام و نام خانوادگي در سازمان مركزي دانشگاه انجام مي شود.

 

تطبيق واحد (معادلسازي)

 

پذيرش واحدهاي درسي با عنايت به يكصد و دومين مصوبه شوراي دانشگاه براساس شرايط زير صورت مي گيرد .

1-   براساس آيين نامه آموزشي دانشجوي پذيرفته شده جديد حداكثر تا پايان دومين نيمسال تحصيلي بعد از پذيرش موظف به ارائه ريزنمرات تاييد شده خود به آموزش مركز يا واحد مربوطه مي باشد اين فرصت قابل تمديد نيست .

2-   واحدهاي درسي در دانشگاهها و موسسات آموزشي و پژوهشي ويا دانشگاههاي غيردولتي و غيرانتفاعي مورد تاييد وزارت علوم ،تحقيقات وفناوري ويا وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پژشكي گذرانده شده باشد .

تبصره1  : مرجع تاييد واحدهاي دانشگاههاي آزاد اسلامي دفتر گسترش آموزش عالي است .(فايل رايانه اي واحدهاي دانشگاه آزاد مورد تاييد )

تبصره2 : از مراكز تربيت معلم صرفاً دروس عمومي مطابق جدول ذيل قابل پذيرش است.

 

 

3-   محتواي آموزشي درسهاي گذرانده شده قبلي با 80%(هشتاد درصد) محتواي واحدهاي مشابه در رشته جديد مطابقت داشته باشد تشخيص آن بعهده گروه آموزشي مراكز استاني است.

4-   نمره هاي دانشجو در هردرس حداقل 10 درمعيار صفر تا بيست ومعادل آن در ساير معيارها،  براي دانشگاههاي دولتي ، روزانه ، شبانه ،نيمه حضوري ،مجازي، پيام نور، مراكز تربيت معلم ، آموزشكده هاي فني و حرفه اي باشد.

5-   نمره هاي دانشجو در هردرس حداقل 12 درمعيار صفر تا بيست ومعادل آن در ساير معيارها،  براي دانشگاههاي غيردولتي، حوزه هاي علميه ، دانشگاه آزاد اسلامي، موسسات غيرانتفاعي ودانشگاه جامع علمي كاربردي باشد.

تبصره 1 : دروس گذرانده شده سطح يك و سطح دو وسطح سه ،حوزه عليمه قم و مشهد با رعايت ساير مقررات براي مقطع كارداني و كارشناسي قابل معادلسازي مي باشد .

تبصره2 : دروس اصلي و جبراني مقطع كارشناسي ارشد براي دوره هاي كارداني و كارشناسي قابل بررسي و معادلسازي مي باشد .

تبصره3:تشخيص شمول مدارك دانشجويان خارج ازكشور بايكي از بندهاي(1-4و1-5 ) برعهده اداره كل خدمات آموزشي مي باشد .

6-   واحدهاي درسي دوره هاي معادل ،كوتاه مدت پيام نور ويا دوره هاي داخلي دانشگاهها و دوره هاي پودماني دانشگاه جامع علمي كاربردي براي تطبيق واحد در صورت احراز شرايط زير قابل پذيرش است.

الف) دانشجو درس يا درسهارا در دانشگاه پيام نور گذرانده باشد .(بانمره 10قابل معادلسازي است)

ب) درصورتيكه دانشجو واحدهاي درسي را در ساير دانشگاهها و ياموسسات عالي گذرانده باشد به شرط شركت در امتحان جامع سازمان سنجش وآموزش كشور وكسب نمره حدنصاب لازم (دانشجو بايد گواهي قبولي را از سازمان سنجش آموزش كشور اخذ و به دانشگاه ارائه نمايد ) قابل بررسي  مي باشد .حدنصاب نمره هاي قابل پذيرش اين قبيل دروس حداقل12 باشد.

يادآوري مهم: مدارك دوره هاي معادل وداخلي مي بايست با مجوز وزارت علوم تحقيقات وفناوري يا سازمان مديريت و برنامه ريزي برگزار شده باشد.

ج) واحدهاي گذرانده شده در دوره هاي پودماني دانشگاه علمي كاربردي، به شرط قبولي در امتحان جامع دانشگاه فوق وارائه گواهي مربوطه ، با نمره حداقل 12 قابل بررسي ومعادلسازي است .

تبصره: دانش آموختگان  دوره هاي پودماني سال 83 وپس از آن درصورتيكه درآزمون مقاطع بالاتر كه ازطريق سازمان سنجش برگزار مي گردد پذيرفته شوند، از آزمون جامع معاف مي باشند.

7-   بند 5 ماده 55 آيين نامه ،  مبني بر تعيين سقف حداكثر 50% تعداد واحدهاي درسي جهت پذيرش از دانشگاهها و موسسات غير دولتي ويا غير انتفاعي ويا ساير موسسات آموزش عالي حذف وكليه دروس دانشجو در صورت داشتن ساير شرايط ،قابل معادلسازي است.

تبصره 1 : دانشجوياني كه از طريق كنكور سراسري يا فراگير پذيرفته شده باشند  ، به ازاي هر15 واحد درسي تطبيق شده ، يك نيمسال از مجموع سنوات مجاز دانشجو كسرخواهد شد.

تبصره 2 :شروع سنوات مجاز دانشجويان تغيير رشته و يا دانشجويان انتقالي از ساير دانشگاهها ، از  سال پذيرش دانشجو در آزمون سراسري يا فراگيرمحاسبه خواهد شد.(تبصره 1 براي ايشان اجرا نمي شود.)

به ازاي معادلسازي هر واحد درسي ، شهريه متغير يك واحد درسي خودخوان طبق جدول شهريه نيمسال تحصيلي كه در آن تقاضاي تطبيق واحد داده است اخذ خواهد شد .

8-   نمره هايي كه درمعيار صفر تا چهارباشد: (  0=مردود   1=ضعيف      2=متوسط      3=خوب     و 4= عالي  ) ؛ نمره متوسط معادل 12 ، نمره خوب معادل 14 و نمره عالي معادل 17 تعيين مي شود . معادل سازي درساير معيارها بعهده اداره كل خدمات آموزشي خواهد بود.

تبصره : چنانچه واحدهاي ارائه شده فاقد تعداد واحد باشد مراتب بهمراه مدارك مورد نياز براي بررسي به اداره كل خدمات آموزشي ارسال شود .

9-   تعداد واحد درس تطبيقي نبايد كمتر از تعداد واحد درسي رشته جديد باشد درصورتيكه تعداد واحد يك درس كمتر باشد مي توان بصورت تلفيقي چند واحد درسي مرتبط را ،بايك درس تطبيق و معادلسازي نمود در هر صورت ميانگين نمرات درسهاي تطبيقي نبايد از حد نصاب نمرات تعيين شده كمتر باشد.

10-  كليه نمرات درسهاي تطبيقي درميانگين كل محاسبه مي گردد.

11- دانشجويان پذيرفته شده در مقطع كارشناسي پيوسته كه داراي مدرك كارداني ( پيوسته ) و فاقد مدرك پيش دانشگاهي هستند  ، هيچ يك از واحدهاي مقطع كارداني آنان قابل معادل سازي نمي باشد.

12-  باانتقال دانشجو از يك مركز به مركز ديگر (بدون تغيير رشته ) در پذيرش يا در نمره هاي درس دانشجو هيچ تغييري ايجاد نمي شود.

13- دانشجويان دانشگاه پيام نور چنانچه تغيير رشته بدهند كليه دروس عمومي و نيز واحدهاي مشترك كه داراي عناوين ، سرفصل تعداد واحد يكسان وكد درس مشترك باشند نيازي به تطبيق واحد نداشته و عيناً با همان نمره ردي و قبولي در كارنامه دانشجو باقي مي ماند.

14-  واحدهاي گذرانده شده در مقطع كارداني، براي پذيرفته شدگان مقطع كارشناسي ناپيوسته  قابل معادلسازي نمي باشد.

15- چنانچه تقاضاي دانشجو در موعد مقرر تحويل آموزش شده ولي اخذ كارنامه نمرات تاييد شده از موسسه قبلي بعد از موعد مقرر ارسال شود تطبيق واحد بلامانع است.

 

بيشتر